• İzmir / TURKEY
  • info@keycert.com.tr
  • Çalışma Saatleri: 09:00 - 18:00
Thumb
IFS – Uluslararası Gıda Standardı  Belgelendirmesi (International Food Standard)

IFS, 2000 senesinde Ticaret Odası CIES – Global Food Business Forum tarafından ortaya çıkmıştır. Avrupa, Kuzey Amerika ve AVUSTRALYA ‘da 40 Ticari işletmenin katılımı ile oluşmuştur. Küresel bir Gıda Standardı oluşturup işletmelerin kendi pazarlarında daha güvenli gıda ürünü satmalarını sağlamaktır.

ISO 9001 temel alarak hazırlanmıştır. Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gıda güvenliği  gereklilikleri ve gıda üretimi uygulaması ilkeleri ve HACCP risk analizi işlemlerinin birleşimini kapsamaktadır.  Ayrıca AB mevzuatını uyarınca alerjenlerin ve Genetiği Değiştirilen Organizmaların (GDO) işlenme sürecini de düzenlemektedir.

IFS Uluslararası Gıda Standardının Faydaları Nelerdir ?
  • Müşterilerinizin firmanıza, markanıza olan güveni artar
  • Ürettiğiniz gıda ürünlerinin; gıda güvenliliği artar
  • Rakiplerinizden önde olmanızı sağlar
  • Uluslararası alanda ürünlerinizi piyasaya sunabilirsiniz
  • Gıda güvenliği risklerini en aza indirebilirsiniz
  • Üretim verimliliğinin artmasını sağlar
  • Yasal Sorumlulukların yerine getirilmesini sağlar
IFS Uluslararası Gıda Standardını Kimler Uygulayabilir?

IFS, birincil üretim hariç, gıda zincirinin tamamında uygulanabilir.

Belgelendirme işlem Adımları
  • İnceleme Denetimi (Müşteri Talebi)
  • Denetim Raporunun Hazırlanması
  • GAP Analizi (Müşteri Talebi)
  • Analiz Raporunun Hazırlanması
  • Belgelendirme Denetimi
  • Belgelendirme Raporu Hazırlanması
  • Majör veya Minör Uygunsuzlukların Kapatılması
  • Sertifika Verilmesi
  • Her Yıl Gözetim Denetimi Yapılması
  • Denetim Raporu Hazırlanması
  • Sertifikasyon Periyodunun yenilenmesi (3 Yıl)

IFS Uluslararası Gıda Standardı belgelendirme talepleriniz için bizimle iletişime geçiniz.

Thumb
Thumb